Forskjellsbehandlet av Nav

Forskjellsbehandlet av Nav


Vi som er så uheldige å havne i rullestol etter ulykke eller sykdom blir utsatt for forskjellsbehandling der vi bor sier Hege Kristin Sætre Groth fra Østfold. Jeg bor i en kommune som tydeligvis har helt andre regler enn de har i Trøndelag.


Regelen hos Nav er en elektrisk og en manuell rullestol, men hva om disse stolene ikke passer for vårt bruk? Hva da? Hege driver med bueskyting og elsker turer i naturen men ingen av stolene er egnet for denne bruken. Jeg får ikke de hjelpemidlene jeg trenger til å fungere som et normalt menneske fra Nav sier hun og uten nødvendig utstyr får jeg ikke blitt med på sommertreningene i bueskytterklubben fordi de trener et sted der min elektriske stol ikke kan brukes eller får gjort mine gjøremål på fritiden.

Jeg får ikke de hjelpemidlene jeg trenger for å kunne gjøre dette og da føler jeg at jeg blir stengt og isolert ute fra fellesskapet.


Hun har opplevd at andre rullestolbrukere på andre steder har flere rullestoler av samme merke. Lever vi ikke etter de samme reglene spør hun. Er det slik at f eks Nav Trøndelag har andre regler enn Nav Østfold?

Man skulle tro at Nav hadde de samme regler for hele Norge men slik fungerer det ikke i praksis.


Hege Kristin avslutter med at hun gjerne skulle hatt svar på fra Nav sentralt hva de egentlig mener om slik forskjellsbehandling av brukerne sine.


Intervju med Hege-Kristin Sætre Groth

ble utført av

Svein Olav Skaug Aarum

Nett-Magasinet.No

oppdatert 26.07.2016