Samboergarantien en stor bløff

Samboergarantien fra FrP er bare en stor bløff for å sanke stemmer til valget om et år. Dette er noe av det mest udugelige jeg har hørt på lenge fra dette folk flest partiet.


Nå skal altså friske mennesker oppta plassene til de mest syke så de ikke kan få plass på et sykehjem. Friske mennesker har ingenting på et sykehjem å gjøre. Det er bare å godta når ektefellen må på sykehjem så kan ikke den friske ektefellen bli med men må bo hjemme. Da får denne ektefellen heller besøke sin kjære så mye som overhode mulig.

Med denne ordningen vil det på sikt bli mindre sykehjemsplasser til dem som trenger det aller mest men ikke forstår nok ikke Frp.


Alvorlige syke eldre mennesker som må ha sykehjemsplass vil ikke få plass da en frisk person ønsker å bo sammen med sin syke ektefelle på sykehjemmet. Rettferdig for den eldre syke? Nei det er det ikke.


Nå har jeg arbeidet på sykehjem over ti år og som mine kolleger er det vi som vet best hvordan behandlingen av syke skal foregå ikke pårørende som stadig blander seg i vårt arbeid og dette forstyrrer oss veldig mye. Vi tør ikke å tenke på hva som skjer med en frisk ektefelle boende her hele døgnet med å blande seg inn i vårt arbeid. Det burde ha vært besøkstid på sykehjem, noen timer hver kveld og ikke slik som nå at pårørende kan komme og gå når det passer for dem.


Sykepleier

Oslo Kommune


Innsender ønsket å være anonym og det har redaksjonen innvilget.

Redaktør Kristine


Ønsker du å kommentere dette leserbrevet kan det gjøres her:


Samboergarantien en stor bløff